Szexuális egészség, ismertetőFérfi szexuális problémák


Amennyiben Ön erekciós jellegű problémákat észlelt, akkor a legjobb helyen jár.
A webáruházunkban biztosan talál megfelelő potencianövelő készítményt, amivel gyakorlatilag azonnal orvosolhatja ezen gondjait! 

Világméretű felméréseket végeztek az Amerikai és az Európai országokban, melyek szerint 10 férfiből, minimum 1-nek, szexuális problémája van. Ez lehet például korai magömlés vagy akár merevedési zavar is. Ezek a tünetek egyformán érinthetik a heteroszexuális, a meleg, a biszexuális vagy akár a transznemű férfiakt is!

Tehát kijelenthetjük, hogy a legtöbb férfi életében valamikor tapasztalja ezen problémákat. Ennek okai lehetnek fizikai vagy pszichológiai okok. Mindkettő jól kezelhető és gyógyítható!

A merevedési zavar az;
Amikor egy férfi nem tud stimulálás hatására erekciót elérni vagy megtartani!
Az erekció akkor megfelelő, ha lehetővé teszi számára, hogy részese legyen a nemi közösülésnek vagy más típusú szexuális tevékenységnek.
Ennek fizikális -testi okai közé tartozik a szívbetegség, a cukorbetegség és a magas vérnyomás. Továbbá az alkohol, a dohányzás és az illegális drogok, valamint néhány vényköteles gyógyszer is okozhat merevedési problémákat.

A merevedési zavar pszichológiai okai lehetnek; a munka, a pénz, a kapcsolat, a család és a merevedés elmaradása miatti aggodalom.


Az impotencia;
Az erekciós problémák egyre gyakrabbak a 40 év feletti férfiaknál. Általában ezek csak átmeneti tünetek, amik miatt nem kell aggódni, de ha tartósan fennál, akkor feltétlen forduljon háziorvoshoz, mert akár komolyabb probléma jele is lehet.
Fontos tudni azonban, hogy a legtöbb férfi alkalmanként nem éri el vagy tartja meg az erekciót! Ezt általában a túlzott stressz, vagy a fáradtság, esetleg az életvezetés miatti szorongás vagy túl sok alkoholfogyasztás okozza. Ezek mind egy múló időszak múló tünetei, tehát kevésbé kell aggódni ezekért. Ha gyakrabban fordul elő, akkor fizikai egészségi vagy érzelmi problémák okozzák. Forduljon háziorvoshoz vagy menjen szexuális terápiára, ha az erekciós problémák folyamatosan jelentkeznek.


Amennyiben felkeresi háziorvosát,
ott megkérdezik majd, hogy az Ön életmódja és életvezetése milyen, illetve kitérnek a szexuális kapcsolataira, valamint az esetleges problémákat is átbeszélhetik. Ezek mellett alapvető egészségügyi ellenőrzéseket is végeznek, mint például megmérik a vérnyomást és neg vizsgálják a nemi szerveit is, hogy kizárjanak minden nyilvánvaló fizikai okot.
Az erekciós problémák kezelése az okától függ! A merevedési zavarok kezelése általában hatékony, és a probléma gyakran elmúlik, vagy megszüntethető.

Speciális, gyógyszeres kezelések is léteznek az erekciós problémák néhány okára.
Az olyan gyógyszereket, mint a szildenafil (Viagra,
Kamagra néven kapható), az orvosok gyakran használják a merevedési zavarok kezelésére is.
Vannak más hasonló gyógyszerek, az úgynevezett tadalafil (Cialis), amelyek hasonló módon hatnak.

MINDEZEKET MEGTALÁLJA, ITT A
WWW.POTENCIAVILAG.COM WEBÁRUHÁZBAN!

Mi egyebet tehet a merevedési zavar kezelésében? Az életvezetés megváltoztatása és áttérés egészséges életmódra néha segíthet a merevedési zavarokban.


Teendők:
- fogyni, ha túlsúly problémái vannak
- leszokni a cigarettáról
- egészséges étrend, sok zöldséggel és gyümölccsel
- napi rendszerességű, intenzív mozgás, sportolás
- próbálja csökkenteni a stresszt és a szorongást

Kerülendő dolgok:
- a hosszú kerékpár túrák
- az alkohol fogyasztása
- zsíros, megterhelő ételek fogyasztása

Van még egy módszer, amit meg kell említenünk! Ez a vákuum szivattyúk használata.
A vákuum szivattyúk alkalmazásával fokozottan több vér juttatható a péniszbe, ezzel erekciót okozva. A hátránya, hogy nem feltétlen hosszan tartó a hatása. Ám a legtöbb férfi esetében alkalmazhatók, és akkor használhatók, ha a gyógyszer nem megfelelő vagy nem működik.Érzelmi (pszichológiai) problémák

A testi megbetegedések kizárásával eljutunk a pszichológiai problémákhoz.
Akkor beszélhetünk pszichológiai gondokra visszavezethető impotenciáról, ha csak bizonyos ideig vagy átmenetileg tapasztalható merevedési problémái vannak. Például esetekként előfordul a reggeli erekció amikor felébred, de nem szexuális tevékenység során. Ez biztos jele annak, hogy nem testi elváltozásról van szó, hanem pszichológiai jellegű a probléma.


A szorongást és a depressziót tanácsadással és kognitív viselkedésterápiával (CBT) lehet kezelni.


A háziorvos javasolhatja a szexterápiát, önmagában vagy más pszichoterápiával kombinálva. Illetve számtalan ilyen lehetőség elérhető magánemberként is, ami könnyen elérhető csekély térítés ellenében.Korai magömlés

Ilyenkor a férfi hamarabb ejakulál (elélvez), mint szeretné a szex során. Ám ez csak akkor baj, ha önt vagy a párját zavarja.
Az okok közé tartozhat a szexuális teljesítménnyel kapcsolatos szorongás, a stressz, a párkapcsolat megoldatlan problémái vagy a depresszió, illetve egyéb lelki gondok.
Segítségért fordulhat pszichológushoz vagy szexuális terapeutához.Tudjon meg többet a korai magömlésről

A magömlés problémái, gyakori szexuális problémák a férfiaknál.

Ennek 3 fő típusa a következő:

- korai magömlés

- késleltetett magömlés

- retrográd magömlés

Ha tartósan problémája van a magömléssel, keresse fel háziorvosát, aki megbeszéli Önnel a problémát, és megvizsgálhatja, vagy szakemberhez irányíthatja!


Korai magömlés:

A korai magömlés a leggyakoribb magömlési probléma. Ez az, ahol a férfi túl gyorsan ejakulál a nemi közösülés során.


Egy 5 különböző ország 500 párját vizsgáló tanulmány megállapította, hogy a közösülés során az ejakuláció átlagos ideje 5 és fél perc volt. Azonban minden pár eldönti, hogy elégedett -e evvel az idővel, vagy sem - nincs meghatározva, hogy mennyi ideig tartson a szex!


A korai magömlés okai:

Különböző pszichológiai és fizikai tényezők okozhatják, hogy a férfi hirtelen korai magömlést tapasztal.


A gyakori fizikai okok a következők:

- prosztata problémák

- pajzsmirigy problémák - túlműködő vagy alul működő pajzsmirigy

- szabadidős szerek használata - kedélynövelők


A gyakori pszichológiai okok a következők:

- depresszió

- feszültség

- kapcsolati problémák

Szorongás a szexuális teljesítmény miatt, különösen egy új kapcsolat kezdetén, vagy amikor egy férfinak korábban már voltak problémái a szexuális teljesítményével.


Lehetséges, de kevésbé gyakori, hogy egy férfi szexuális aktivitása óta mindig korai magömlést tapasztalt. Ennek számos lehetséges oka lehet:

- Rossz kondicionálás - lehetséges, hogy a korai szexuális tapasztalatok befolyásolhatják a jövőbeni szexuális viselkedést. Ezektől később nehéz lehet megszabadulni.

- Szigorú nevelés és téves hiedelmek a szexről.
- Biológiai okok - egyes férfiaknál a pénisz extra érzékeny lehet.A korai magömlés kezelésére számos dolgot kipróbálhat, mielőtt orvosi segítséget kér.

Néha segíthet:

- Maszturbálás egy-két órával a szex előtt.

- Használjon vastag óvszert az érzés csökkentése érdekében.

- Vegyen egy mély lélegzetet, hogy röviden leállítsa az ejakulációs reflexet.

- Tartson időközönként szünetet a szex alatt, és gondoljon valami unalmasra.


Párterápia

Ha hosszú távú kapcsolatban él, előnyös lehet ilyen jellegű probléma esetén, ha párterápiát folytat. Ezen konzultációk során a terapeuta számos hasznos technikával segítheti a boldog kapcsolat fenntartását.


2 legnépszerűbb technika:
- a "szorítás" és a "stop-go" technika

A szorítás technikájában a partnered maszturbál, de megáll az ejakuláció előtt, és 10-20 másodpercig megszorítja a pénisze fejét. Ezután elengedi és vár még 30 másodpercet, mielőtt folytatja a maszturbációt. Ezt az eljárást többször is el kell végezni, mielőtt megengedheti az ejakulációt.


- A stop-go technika hasonló. Ön és partnere elkezdheti a szexet, ám amikor közeledik az ejakuláció, megállhat, majd szükség szerint újra elkezdheti.


Ezek a technikák egyszerűnek tűnhetnek, de sok gyakorlatot igényelnek.

Az óvszerek is használhatók és hatékonyak lehetnek a korai magömlés késleltetésében!Késleltetett magömlés

A késleltetett magömlés (férfi orgazmuszavar) mikor nem tud ejakulálni a szexuális együttlétek legalább felében.
Ez az alábbiak egyikébe sorolható:

- Jelentős késést tapasztal a magömlés előtt, vagy egyáltalán nem képes ejakulálni, annak ellenére, hogy akarja, és az erekciója is normális.


A késleltetett magömlés okai:

A korai magömléshez hasonlóan a késleltetett magömlést is pszichológiai és fizikai tényezők egyaránt okozhatják.


A késleltetett magömlés lehetséges pszichológiai okai hasonlóak a korai magömléshez - például korai szexuális trauma, vagy szigorú nevelés, párkapcsolati problémák, illetve stressz vagy depresszió.A késleltetett ejakuláció fizikai okai a következők:

- cukorbetegség (általában csak 1-es típusú cukorbetegség )

- gerincvelői sérülések

- sclerosis multiplex

- műtét a hólyagban vagy a prosztatában

- növekvő életkor

Sok gyógyszerről ismert, hogy késleltetett magömlést okoz, többek között:
- antidepresszánsok, különösen szelektív szerotonin -visszavétel -gátlók,

- magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek, például béta-blokkolók

- antipszichotikumok, pszichózis epizódok kezelésére használják

-izomlazítók, amelyeket széles körben alkalmaznak a motoros neuron betegség és a sclerosis multiplex kezelésére

- erős fájdalomcsillapítók, (amelyet széles körben alkalmazhatnak a heroinfüggő emberek kezelésére is)

Amikor a magömlés csak bizonyos helyzetekben fordul elő, általában pszichológiai oka van!A késleltetett magömlés kezelése


Szexterápia

A szexterápia egyfajta tanácsadás, amely a pszichoterápia és a szexuális élet strukturált változásainak kombinációját használja. Ez növelheti az élvezet érzését a szex közben, és megkönnyítheti a magömlést.
Ezek a kezelések magánemberként is elérhetők. Számtalan terapeuta kínálja szolgáltatását az interneten, amire könnyen rátalálhat.


A szexuális terápia során lehetősége lesz megvitatni a szexualitásával és kapcsolatával kapcsolatos érzelmi vagy pszichológiai kérdéseket, nem ítélkező módon.


Azt is javasolhatjuk, hogy otthon végezzen tevékenységeket, partnerével!

Ezek a következők lehetnek:

- erotikus videók és magazinok megtekintése szexuális kapcsolat előtt a stimuláció érzetének fokozása érdekében

- erotikus fantáziák és "szex játékok", hogy izgalmasabbá tegyék szeretkezésüket

- krémek vagy síkosítók használata, hogy a szex kényelmesebbé és pihentetőbbé váljon

- szexuális segédeszközök, például vibrátorok használata az öröm növelése érdekében


További információ arról, hogy mit tehet egy szexterapeuta.

Gyógyszer felírása, alkalmazása. Számos gyógyszer használható, ha úgy gondolják, hogy az SSRI -k felelősek a késleltetett magömlésért.
Ezek tartalmazzák:

- amantadin - eredetileg vírusos fertőzések kezelésére tervezték

- buproprion - általában a dohányzásról való leszokás elősegítésére írják fel

- yohimbine - eredetileg merevedési zavarok kezelésére tervezték

Ezek segítenek blokkolni az SSRI-k azon kémiai hatásait, amelyek hozzájárulhatnak a késleltetett magömléshez.


Alkohol és drogok:

A kábítószer használata vagy az alkohol használat, a késleltetett magömlés különálló mögöttes okai lehetnek! Ezért ezeknek a problémáknak a kezelése megoldhatja az ilyen jellegű problémákat.


Retrográd magömlés:

A retrográd magömlés a magömlés ritkább típusa. Ez akkor fordul elő, amikor a sperma visszafelé halad a hólyagba, nem pedig a húgycsövön (a vizeleten áthaladó cső) keresztül.


A retrográd ejakuláció fő tünete a következő:

- sperma csak kis mennyiségben termelődik a magömlés során (zavaros lesz a vizelet a benne lévő sperma miatt, amikor szex után először WC-re megy).

A retrográd magömlésben szenvedő férfiak még mindig tapasztalják az orgazmus érzését, és az állapot nem jelent veszélyt az egészségre. Azonban befolyásolhatja a gyermekáldás képességét.


A retrográd magömlés okai:

A retrográd magömlést a húgyhólyag nyakát körülvevő idegek vagy izmok (az a pont, ahol a húgycső kapcsolódik a hólyaghoz) károsodása okozza.

Általában a magömlés során a spermát kiszorítják a húgycsőből. A hólyagba való bejutást megakadályozzák a húgyhólyag nyaka körüli izmok, amelyek az orgazmus pillanatában szorosan záródnak.

A környező izmok vagy idegek károsodása azonban megakadályozhatja a hólyag nyakának bezáródását, ami a sperma mozgását a húgyhólyagba mozgatja, nem pedig a húgycsövön keresztül.

A retrográd magömlés kezelése:

A legtöbb férfinak nincs szüksége kezelésre a retrográd magömlés miatt, mert még mindig képes egészséges szexuális életet élni, és ez az állapot nincs káros hatással az egészségükre.


Ha a retrográd magömlést egy bizonyos gyógyszer alkalmazása okozza, akkor a normális magömlés általában visszatér, ha a gyógyszert abbahagyják. Mielőtt abbahagyná az előírt gyógyszerek alkalmazását, beszéljen orvosával.


Ha azonban a retrográd magömlést jelentős izom- vagy idegkárosodás okozta, előfordulhat, hogy a kezelés nem lehetséges.


Ha problémái vannak a szexuális életével és kezelést keres, akkor általában ajánlott, amennyire csak lehetséges, bevonni a partnerét.

Az aggályok közlése gyakran sokat segíthet azok megoldásában. És bizonyos esetekben a partnernek is lehetnek saját problémái, amelyek hozzájárulnak a szexuális életével kapcsolatos problémákhoz.

Például egyes nők nem tudják elérni a csúcspontot a "normális" közösülés során, ezért kézi vagy orális stimulációt igényelnek.A nemi vágy elvesztése:
A szexuális vágy (más néven libidó) elvesztése az, amikor egy személy kevésbé érdeklődik a szexuális tevékenység vagy a szexuális gondolatok iránt.
A nemi vágy elvesztése gyakori. Számos tényezőhöz köthető, beleértve a párkapcsolati problémákat, a stresszt, a szorongást, bizonyos egészségügyi állapotokat és a gyógyszerek mellékhatásait.
Segítség áll rendelkezésre. Beszéljen háziorvosával, vagy lépjen kapcsolatba a szexuális tanácsadóval!


Tudjon meg többet a libidó elvesztéséről


A libidó elvesztése gyakori probléma, amely sok férfit és nőt érint életének egy bizonyos szakaszában. Gyakran kapcsolati problémákhoz, stresszhez vagy fáradtsághoz kapcsolódik, de egy mögöttes orvosi probléma, például a csökkent hormonszint jele lehet.


Mindenkinek más a nemi vágya, és nincs olyan, hogy "normális" libidó. De ha úgy érzi, hogy a szexuális vágy hiánya aggasztó, vagy befolyásolja a kapcsolatot, akkor jó ötlet segítséget kérni.


Ez az oldal elmagyarázza, hol kaphat segítséget, és néhány oka az alacsony libidónak.


Hol kaphat segítséget és tanácsot?

- háziorvos - hasznos tanácsokat tudnak felajánlani, vagy beutalhatják szakemberhez felmérésre és kezelésre.

- pszichoszexuális terapeuta - a háziorvos elküldheti NHS-terapeutához, vagy magánpraxisban fogadhatja önt. Javasoljuk, hogy tudjon meg többet arról, mit csinálnak a szexterapeuták, és hogyan találhat ilyet a szexuális egészségügyi szolgáltatások között!
- Relate - párkapcsolati támogató szolgáltatás, amely online tanácsokkal rendelkezik a szexről és a kapcsolatokról, telefonos és online tanácsadási és helyi támogatási szolgáltatásokról, valamint terapeutákról, akikért fizethet, ha meglátogatja őket.

Szexuális Tanácsadó Egyesület - szexuális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezet, amely online tudásbázist tartalmaz a szexuális problémákról.


Próbáljon nem zavarban lenni mikor ilyen jellegű segítséget kér. Kiemelten fontos a pontos és hatékony kezelés érdekében, hogy minden problémát feltárjanak! Sokan tapasztalnak problémákat a szexuális vágyukkal kapcsolatban, és a tanácskérés lehet az első lépés a probléma megoldása felé.


Az alacsony libidó gyakori okai - kapcsolati problémák:

Az egyik első dolog, amit fontolóra kell venni, hogy boldog -e a kapcsolatában. Vannak kétségei vagy aggályai a szexuális vágy elvesztésének hátterében?


Az alacsony libidó a következők következménye lehet:

- Hosszú távú kapcsolatban él és túlságosan megszokott kezd lenni a partnerével

a szex, így vonzalom elvesztése szinte természetes.

- Megoldatlan konfliktus és gyakori viták.

- Gyenge és kielégítetlen a kommunikáció a partnerével.

- Nehezen bíznak egymásban.

- Fizikai szexuális problémák.


Szexuális problémák:

Egy másik szempont, amelyet figyelembe kell venni, hogy a probléma vajon fizikai jellegű-e, amely megnehezíti, hogy beteljesedjen a szex a partnerével.

Például az alacsony szexuális vágy a következők következménye lehet:

- ejakulációs problémák

- merevedési zavar

- hüvelyszárazság

- fájdalmas szex

- az orgazmus képtelensége

- a hüvely akaratlan meghúzása (vaginismus)

- stressz, szorongás és kimerültség

A stressz, a szorongás és a kimerültség mindent felemésztő lehet, és nagy hatással lehet boldogságára, beleértve a nemi vágyat is! Próbálja kiiktatni, vagy minimalizálni az életében azon tényezőket, amik fokozott stresszt okozhatnak!

Ha úgy érzi, hogy állandóan fáradt, stresszes vagy ideges, akkor életmódváltást kell végeznie, vagy tanácsot kell kérnie a háziorvosától.


Depresszió:

A depresszió nagyon különbözik attól, hogy egyszerűen csak boldogtalannak, szerencsétlennek érzi magát, vagy rövid ideig elege van mindenből. A stressz egy súlyos betegség, amely kihatással van az élete minden területébe, beleértve a nemi életét is.


Az alacsony libidó mellett a depresszió jelei a következők lehetnek:

- extrém szomorúság érzése, amely nem múlik el.

- levertség vagy reménytelenség érzés

- elveszíti érdeklődését vagy örömét olyan dolgok iránt, amelyeket korábban élvezettel csinált

Ilyenkor fontos meglátogatni egy háziorvost, vagy pszichoterapeutát, ha úgy gondolja, hogy depressziós lehet. Ők tudnak tanácsot adni a depresszió fő kezeléséről, valamint például beszélgető terápiákról vagy esetleges antidepresszánsokról.


Az alacsony szexuális vágy az antidepresszánsok mellékhatása is lehet. Ha úgy gondolja, hogy ez okozhatja problémáit, forduljon háziorvoshoz.


Öregedés és a menopauza.

A csökkent szexuális vágy nem elkerülhetetlen része az öregedésnek, de ezt sok férfi és nő tapasztalja, ahogy öregszik.


Ennek számos oka lehet, többek között:

- a nemi hormonok (ösztrogén és tesztoszteron) alacsonyabb szintje közvetlenül a nők menopauza előtti és az alatti időszakában, illetve az után is.

- alacsonyabb nemi hormon (tesztoszteron) szint férfiaknál. Ez is tartós lehet kezelés nélkül.

- az életkorral kapcsolatos egészségügyi problémák, beleértve a mobilitási problémákat is, valamint az alkalmazott gyógyszer mellékhatásokat.

Beszéljen háziorvosával, ha aggódik emiatt. Kikérdezhetik minden egyéb tünetéről, és néha vérvizsgálatot is elrendelnek a hormonszint ellenőrzésére.


Vannak olyan kezelések, amelyek növelik a hormonszintet, ha az alacsony szint problémákat okoz, például hormonpótló terápia (HRT) tesztoszteron -kezeléssel vagy anélkül a menopauza előtt álló nők számára.


Olvasson többet a szexről, ahogy öregszik!


Terhesség, szülés és szoptatás.

A szex iránti érdeklődés elvesztése gyakori a terhesség alatt, a szülés után és a szoptatás alatt.

Ennek oka lehet:

- a hormonszint változásai, csökkenése

- változások a testében és az evvel kapcsolatos testképével kapcsolatos kérdések

- kimerültség a gyermek gondozása miatt

- fájdalmas szex, amelyet sérülés, például vágás vagy szakadás okozott a szülés során

- megváltozott a prioritások sorrendje, például a babád gondozására összpontosítva élsz

Ezek a problémák idővel javulhatnak. Beszéljen egy háziorvossal, ha nemi vágya idővel sem tér vissza, és ez problémát jelent Önnek.


Segíthet az is, ha a terhességben és a szülés utáni szexről olvasunk!


Alapvető egészségügyi problémák:

Bármely hosszú távú, negatív egészségi állapot befolyásolhatja nemi vágyát. Ennek oka lehet a fizikai és érzelmi megterhelés, amelyet ezek az állapotok okozhatnak, vagy lehet a kezelés mellékhatása.


Például az alacsony libidó a következőkhöz társítható:

- szívbetegség

- cukorbetegség

- egy pajzsmirigy - ahol a pajzsmirigy nem termel elegendő hormonok

- rák

- bármilyen nagy műtét - például a nők petefészkeinek és méhének eltávolítására irányuló műtét

Beszéljen háziorvossal vagy szakemberrel, ha úgy gondolja, hogy az alacsony libidója mögöttes egészségi állapot vagy kezelés következménye lehet.


Gyógyszer és fogamzásgátlás

Bizonyos gyógyszerek néha csökkenthetik a libidót, beleértve:

- magas vérnyomás elleni gyógyszer

- sokféle antidepresszáns

- görcsrohamok (rohamok), például topiramát

- antipszichotikumoknak nevezett gyógyszerek, például haloperidol

- megnagyobbodott prosztata elleni gyógyszer, például finaszterid

- prosztatarák elleni gyógyszerek, például ciproteron

- hormonális fogamzásgátlás, például kombinált hormonális fogamzásgátló tabletta, tapasz vagy gyűrű, csak progesztogént tartalmazó tabletta, fogamzásgátló implantátum és fogamzásgátló injekció.

Ellenőrizze a gyógyszerhez mellékelt betegtájékoztatót, hogy az alacsony libidó szerepel -e lehetséges mellékhatásként!


Forduljon háziorvoshoz, ha úgy gondolja, hogy egy gyógyszer befolyásolja a nemi vágyát! Lehet, hogy át tudnak váltani egy másik gyógyszerre.


Alkohol és drogok

A túlzott mennyiségű alkohol hosszú távú fogyasztása csökkentheti a nemi vágyat, ezért jó ötlet, hogy ne igyon túlzott mennyiséget.

Férfiaknak és nőknek sem ajánlott rendszeresen, hetente több alkalommal alkoholt fogyasztani. Szorítkozzon az esetekkénti és ünnepi alkalmakra, ha alkohol fogyasztásról van szó!


Olvasson el néhány tippet az alkohol visszaszorításáról, és derítse ki, hol kaphat támogatást, ha ennek szükségét érzi. Az interneten számtalan ilyen jellegű segítségnyújtással foglalkozó oldalt fog találni, ahonnan könnyen kiindulhat. De ha úgy érz, akkor keresse fel háziorvosát, aki biztosan hathatós segítségben részesíti önt!


A kábítószer használata, szinte biztosan a nemi vágy csökkenésével, vagy akár annak elvesztésével is összefügghet.
NE FOGYASSZON SEMMILYEN JELLEGŰ KÁBÍTÓSZERT!


Nincs listázható termék ebben a kategóriában.